Το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης (Σ.Ν.Θ.), ιδρύθηκε το 1937 από το Δημήτριο Πυλαρινό, διέκοψε τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια του πολέμου και επανιδρύθηκε το 1945 από το Νικόλαο Αγγελίδη. Από τότε έχει κλείσει σχεδόν έναν αιώνα συνεχούς προσφοράς και παρουσίας.

Το 6ο Σ.Ν.Θ. είναι ένα από τα 11 ναυτοπροσκοπικά Συστήματα της Θεσσαλονίκης. Μαζί με άλλα 6 Συστήματα, αποτελούν την Τοπική Εφορεία Λευκού Πύργου (Τ.Ε.Λ.Π.), στα πλαίσια της οποίας αναπτύσσεται ευγενής συναγωνισμός, με τελικό αποτέλεσμα τη συνεχή βελτίωση των προγραμμάτων και των δράσεών μας.

Αυτή τη στιγμή το 6ο Σύστημα Ν/Π είναι το κορυφαίο Ναυτοπροσκοπικό Σύστημα της Θεσσαλονίκης, και από τα καλύτερα Συστήματα Προσκόπων της πόλης μας. Αυτό αποδεικνύεται με τις διακρίσεις τις οποίες παίρνει το Σύστημά μας επί μακρά σειρά ετών, τόσο στους ναυταθλητικούς αγώνες που οργανώνονται κάθε χρόνο μεταξύ των Ναυτοπροσκοπικών Συστημάτων της Θεσσαλονίκης, όσο και στους καθαρά προσκοπικούς διαγωνισμούς, στους οποίους συμμετέχουν συνήθως οι Ομάδες Προσκόπων. Αποδεικνύεται όμως και από την άρτια οργάνωση όλων των δράσεων, κάτι το οποίο δεν μπορεί να μετρηθεί, αλλά μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό.

 

Hλεκτρονική τροπαιοθήκη:

 

Διατελέσαντες αρχηγοί συστήματος:

 

ne 021

 

Αφιέρωμα σε ιστορικές στιγμές του 6ου Συστήματος: