Οι Πρόσκοποι Θεσσαλονίκης στη Γιορτή της Σημαίας

Η πόλη μας γιορτάζει 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και οι Πρόσκοποι όλης της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στη λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

100 χρόνια έχουν περάσει από τον Οκτώβριο του 1912, όταν ο Ελληνικός Στρατός παρήλαυνε στην Πόλη της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή της και εμείς σήμερα, εν έτει 2012 γιορτάσαμε την επέτειο με μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή όλων των σωμάτων του στρατού, των φιλαρμονικών, της προεδρικής φρουράς, τμήματος εφίππων ντυμένων με αυθεντικές στολές εποχής και φυσικά όλων των προσκόπων της πόλης!

Η Περιφερειακή Εφορεία Θεσσαλονίκης έλαβε μέρος σύσσωμη, με Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ναυτοπροσκόπους με Λέμβους, Ανιχνευτές, Βαθμοφόρους.

Επίσης πραγματοποιηθηκε η παραλαβή και  έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τους Προσκόπους Καλαμαριάς & Νεάπολης, της μεγαλύτερης έως τώρα Σημαίας, η οποία έχει καταγραφεί στο βιβλίο guineess (600 τμ). Η τελετή έγινε στα πλαίσια των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

alt